Η ελβετική σοκολάτα και το μαλλί της γριάς
Το μαλλί της γριάς, το λαϊκό ζαχαρωτό μιας ξεχασμένης Ελλάδας , είχε όγκο, χρώμα, ζάχαρη αλλά δεν είχε καμιά διατροφική αξία . Οι πιτσιρικάδες στα πανηγύρια έτρωγαν το φτηνό μαλλί και σαν κινούμενα αυτοκόλλητα έψαχναν για νερό για να ξεπλύνουν την ζάχαρη της ξεμαλλιασμένης γριάς.. Τα παιδιά μεγάλωσαν, πήγαν σχολείο, έγιναν έφηβοι, έδωσαν εξετάσεις και θα επιλέξουν σε ένα άλλο «πανηγύρι» που το λένε ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ, σχολή και Πανεπιστήμιο. Μαζί τους άλλαξε και η ΕΛΛΑΔΑ, έγινε χώρα Ευρωπαϊκή, σύγχρονη με περισσότερα γκλαμουράτα events και λιγότερα λαϊκά πανηγύρια.
Στις καλοστημένες και στρασάτες κρατικές παραστάσεις της νέας εποχής όλοι πληρώνουν εισιτήριο, αυτό δεν άλλαξε, «όλοι» μετέχουν στο πλούσιο μενού του στολισμένου μπουφέ. 400 επιλογές στο main μενού δεν τις λες λίγες .Τα εισιτήρια πρώτης θέσης επιλέγουν πρώτα τα εκλεκτά εδέσματα και τα παραδοσιακά γλυκά που δεν φτάνουν φυσικά για όλους. Έτσι κ ο εξώστης που ακολουθεί αρκείται σε ότι μείνει.. junk foods, snacks, αναψυκτικά κλπ. Ο οικοδεσπότης εννοείται, ευτυχής που φρόντισε και έφαγαν όλοι και όλοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό ικανοποιημένοι. Εδώ η αδικία είναι ότι τα πιτόγυρα και το μαλλί της γριάς θα πληρωθούν με αντίτιμο τσουρεκιού Τερκενλή, ή τριγώνου Πανοράματος ή μιλφέιγ Κωνσταντινίδη και θα διαφημιστούν σαν super foods και σαν ελβετικές σοκολάτες.
Εδώ αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να επιλέξεις να σκουπίζεις λάδια ή να κολλάς και να ξεπλένεις ζάχαρες μια ζωή ή θα ξαναμπείς στην ουρά για ένα λαχταριστό προ.. προφιτερόλ σε περιγραφή Γιώργου Κωνσταντίνου! Το κακό είναι βέβαια ότι η επιλογή της διατροφής σου σε πάει ταμείο χρόνια μετά όταν συνήθως είναι αργά..